Fightfan.dk » Nordisk MMA

Store dage for Mikkel Parlo


Betsafe og Mikkel Parlo havde i torsdags inviteret til pressemøde forud for Parlos afrejse til Charlotte, North Carolina i USA.

Der kom ikke konkrete tal på bordet, men udtalelserne på pressemødet lod det være krystalklart, at der er tale om et historisk stort sportssponsorat, som Mikkel Parlo har fået forhandlet hjem, inden den vigtige kamp i Bellator Fighting Championships.


Betsafe sponsoratet giver eksponering til dansk MMA

Betsafe sponsoratet er det største sponsorat givet til en dansk MMA kæmper herhjemmefra, og kontraktens økonomisk størrelse giver Mikkel Parlo mulighed for at leve som professional fuldtidsatlet. Der er stadig mange små sponsorater derude, og man kan håbe på, at dette skridt kan få flere seriøse firmaer, med store lommer og marketingsambitioner, til at udnytte denne ’nye’ eksponeringsplatform.
Samtidig med at kontrakten sætter en historisk milepæl for størrelsen af sportssponsorater til MMA kæmpere, så kan samarbejdet ligeledes forventes at kaste endnu mere mainstream legitimitet på MMA som anerkendt sportsgren. Betsafe er under alle omstædigheder en af markedets helt store spillere og dette tiltag garanterer yderligere eksponering til den danske MMA scene. Det kan man kun hilse kærligt velkommen.

Tillykke med sponsoratet Mikkel!

Dansk knockout artist fra Vangede på vej mod Bellator Figthing Championships

Bellator Fighting Championships har vokset enormt de seneste par år og står som forbund kun bag UFC i popularitet og talentmasse. Senest har Bellator intensiveret jagten på UFC og har sammen med Spike TV netop lanceret deres eget MMA reality show, Fight Master. Et show der tæller navnkyndige navne som Randy Couture, Greg Jackson, og Frank Shamrock. Der er med andre ord mange øjne, der kigger med, når Mikkel Parlo d. 14 februar skal møde den ubesejrede russer Sultan Aliev (8-0). Turneringen, der uofficielt kaldes ”The Toughest Tournament in Sports”, afvikles efter en head to head-struktur, hvor en sejr giver adgang næste runde. Det vil sige, at Parlo skal vinde to kampe for at nå finalen og derfra få mulighed for at tage hjem med en check på 100.000 dollars, samt retten til at møde Bellators mellemvægts verdensmester.

En snak med Mikkel Parlo

At det blev Mikkel Parlo, der løb af med Betsafe kontrakten er ikke så overraskende. Som ubesejret dansk knockout artist på kun 22 år, er Mikkel Parlo på vej mod sin største kamp i karrieren. Og det var da også en glad og afslappet Mikkel Parlo som Fightfan.dk fangede efter presseseancen i Siam Athlete Nation på Nørrebro. Vi fik en kort snak om, hvad det nye sponsorat kommer til at betyde for Mikkels dagligdag, hvordan træningen er gået op til kampen og hvordan han ser sin russiske modstander.

 

Fightfan.dk: Hvad kommer Betsafe sponsoratet til at betyde for din fremtidige MMA karriere?

Mikkel Parlo: Det kommer til at betyde, at jeg skal fokusere 100 % på træning, og at jeg ikke behøver at tænke på om jeg har penge nok indtil den næste kamp. Så nu kan jeg fokusere på det jeg skal fokusere på, og ikke alt det andet udenom. Sponsoratet kommer til at betyde rigtig meget.

Fightfan.dk: Er det så første gang du bliver du rigtigt fuldtidsprofessionel?

Mikkel Parlo: Jeg har i et stykke tid levet som fuldtidsprofessionel, af penge jeg har sparret op og lidt penge fra kampene, og lige akkurat fået det til at række, men nu kan jeg træne med ro i sindet.

Fightfan.dk: Din næste modstander bliver russiske Sultan Aliev, hvor meget kender du til ham?

Mikkel Parlo: Jeg ved at han er europamester i sambo, jeg kender selvfølgelig hans record og jeg har studeret hans kampe, så jeg vil sige, at jeg kender ham som godt jeg kan, uden at kende ham personligt.

Fightfan.dk: Hvilken slags stilistisk møde bliver det?

Mikkel Parlo: Jeg syntes det er et godt matchup. Det er et klassisk striker vs. grappler opgør. Selv om Sultan ikke er en klassisk grappler, så vil han gerne clinche og tage kampen ned på gulvet og lave ground and pound. Så det bliver to stilarter, der vil forsøge at overvinde hinanden.

Fightfan.dk: Hvordan har din træning været op til kampen været?

Mikkel Parlo: Det er gået rigtigt godt. Jeg har haft et rigtigt godt træningsforløb. Jeg har faktisk ikke haft nogen skader, hvilket jeg har haft op til mine to sidste kampe. Op til denne kamp har jeg mere eller mindre været skadesfri og formen er bedre end nogensinde, så det har været helt perfekt.
Og så vil jeg også sige; jeg er begyndt at træne herinde i Siam (Athlete Nation), det syntes jeg også har hjulpet rigtigt meget. De har bl.a. nogle af Danmarks bedste thai boksere, som jeg har kunnet træne med flere gange om ugen.

Parlo og Koubti i Siam

Fightfan.dk: Du rejser snart af sted til USA, hvad skal der konkret ske i dagene op til kampen?

Mikkel Parlo: Bare slappe af, måske jeg skal køre nogle ’pads’ to dage før kampen, gennemgå mine øvelser og indøve er par detaljer og indøve nogle ting. Men ellers tage det helt stille og rolig. Jeg skal bare fokusere på at slappe af og restituere ovenpå den hårde træning jeg har været igennem. Og så skal jeg smide et par kilo.

Fightfan.dk: Hvor mange kilo skal du smide denne gang?

Mikkel Parlo: Seks kilo. Det er det samme som det plejer at være, så det giver ingen problemer.

 

Her fra Fightfan.dk, ønsker vi Mikkel og hans team alt det bedste på turen til USA, og i den store kamp på torsdag. Knock ’em dead son!

 

Af: Hans Christian Kjeld
Fotos: Tak til Christian V. Kjer

Share on Facebook|Tweet the article
Jeppe Vestergaard - February 12, 2013 - 11:27

Fedt! Held og lykke med det. Ikke for at være en douschebag, men hvordan ved I at det er det største sponsorat?

Shanti Abelha - February 12, 2013 - 11:46

Det er ret nemt. Hvor mange andre indenfor sporten får sponsorater store nok til at de reelt kan være fuldtidsninja? =ingen.

Jeppe Vestergaard - February 12, 2013 - 12:05

Jeg siger bare at du reelt ikke ved det. Vi ved ikke hvad Mikkel har fået eller hvem i Tønder eller Middelfart der er sponsoreret af sin onkels trælasthandel. Jeg har hørt at ham Martin Kampmann er godt eksponeret, men jeg aner ikke hvad han får i sponsorater. Jeg syntes det er pisse fedt at @[100000129650281:2048:Parlo] er i Bellator og at betsafe har samlet ham op. Det er bare meget let at sige det er det største sponsorat. Middelmådig journalistik IMO.